Pinot Noir

Pinot Noir roper ikke til deg med et vell av aromaer, du må jobbe litt for å finne dem.  De gode vinene kombinerer, til tross for den unnselige og bleke fargen, kraft med eleganse.

Pinot Noir er en litt vrien druetype.  Den kan verken ha det for kaldt eller for varmt.  Denne druetypen krever mye arbeid i vinmarken for å modnes godt.  Men når man lykkes blir vinene svært gode.   Det er mange som vil si den er verdens beste.  De gode vinene av Pinot Noir er leskende i munnen med høy friskhet og en rekke nyanserte og delikate aromaer.  Det er tydlige aromaer som kan minne om blomster, bringebær og krydder.  Vinen kan snerpe ganske kraftig mens andre er mykere i munnen.  Mislykkede versjoner er skrinne og tråe, med lite fruktighet.

Før var Burgund best på Pinot Noir.  Nå kan du få svært gode viner fra blant annet California, Oregon, Tyskland, Chile, Australia og New Zealand.   Disse landene utforderer både kvaliteten og stilen fra Burgund, og ofte til en hyggeligere pris.

Arrow
Arrow
Slider

Her er link til våre produkter fra BurgundCaliforniaTysklandChile (her kommer du til rødvin fra Chile inkludert produktene av Pinot Noir ) og Spania.

Til mat:

Når vinene er friske og snerper fint er de svært matvennlige og passer til blant annet fransk entrecôte, italiensk salami, norsk torsk eller kinesisk peking-and.

Synonymer: Spätburgunder, Blauburgunder, Pinot Nero, Klävner, Savagnin Noir.

Lukk

Nyregistrering

Registrerer deg via e-post

Lukk

Nyregistrering

Er du allerede registrert? Logg inn her

Lukk

Logg inn

Har du glemt passordet?

Registrer deg her

Lukk

Glemt passordet?

Skriv inn din e-postadresse, så sender
vi deg gjenoppretting av nytt passord!

Lukk

Takk for din registrering

Vi har sendt en e-post. Vennligst følg instruksjonene for aktivering.