Pappvin

Bag-in-Box (pappvin) er svært populært i de nordiske land. Den store fordelen med denne emballasjetypen er hvor lett den er å ta med seg, uten at man trenger å bekymre seg for at noe skal knuse. Det er også enkelt å porsjonere ut vin, i tillegg til at det gir mindre CO2-utslipp.

Historien bak pappvin.

20. april 1965 ble prosessen med tapping og pakking av «boks-vin» patentert av australieren Thomas Angove. Den gang ble vinen tappet i en plastikkblære av polyetylen, som ble plassert i en eske av bølgepapp. Det var altså ingen tappekran, og forbrukeren måtte selv lage et lite kutt i hjørnet av blæren, for så å tette igjen med en spesiell pinne.

To år senere, i 1967, ble en tappekran av plastikk oppfunnet. Dette gjorde hele prosessen både enklere og bedre. Det geniale med denne tappekranen var at den var sveiset til en metallpose og dermed lufttett. På denne måten unngikk man det store problemet med at oksygen forringet kvaliteten på vinen.

De neste tre tiårene ble pappvin hovedsakelig foretrukket av produsenter med fokus på rimeligere viner, ettersom det var billigere både å produsere og distribuere enn glassflasker. Dette ble en vanlig oppfatning ikke bare blant produsentene, men også konsumentene. Pappvin ble sett på som billig vin i en billig innpakning.

I løpet av 2000-tallet begynte det å skje ting som skulle bidra til at denne stereotypien forsvant. Det var to hovedfaktorer som bidro til endringen: kvalitet og miljø. I 2003 lanserte den amerikanske produsenten Black Box Wines, fra Central Coast i California, en Bag-in-Box med førsteklasses vin og forpakning. Det ble en stor suksess, først og fremst blant mer velstående vindrikkere, men etter hvert også blant øvrige konsumenter. Slik oppsto en ny trend og den ble raskt fanget opp av andre vinprodusenter.

I dag er pappvin som nevnt svært populært, og nytes av mange. Derfor er det nyttig å kunne litt om vinen og hvordan den bør oppbevares.

Vanligvis vil en pappvin holde seg i 6-8 uker etter åpning. Oppbevares vinen under jevn og kjølig temperatur vil en uåpnet pappvin holde seg i ca. 12 måneder. Det kan også nevnes at både rød- og hvitvin har den samme holdbarheten.

Link til våre produkter

Lukk

Nyregistrering

Registrerer deg via e-post

Lukk

Nyregistrering

Er du allerede registrert? Logg inn her

Lukk

Logg inn

Har du glemt passordet?

Registrer deg her

Lukk

Glemt passordet?

Skriv inn din e-postadresse, så sender
vi deg gjenoppretting av nytt passord!

Lukk

Takk for din registrering

Vi har sendt en e-post. Vennligst følg instruksjonene for aktivering.