Anbefalt serveringstemperatur på vin

Serveringstamperatur på vin er veldig viktig for at vinene skal vise seg fra sin beste side.   Veldig mange serverer rødvin for varmt og da hjelper det ikke om den er dyr for å tro at den tåler det.  Tvert i mot.   Ved riktig temperatur på vin vil du få en helt annen opplevelse av vinen uansett type. Her har du noen tips på anbefalt serveringstemperatur på vin.

Champange og Musserende vin anbefales å serveres ca. 4-8 ºC.  Tørre og lette hvite viner skal ha 8-10 ºC.  Når de hvit vinene blir mer kraftige og fyldige må de ha par grader varmere enn de lette for å få frem mer aroma i vinen.  Bør ligge på 10-12 ºC.  Rosévinene serveres som de lette og tørre hvite vinene.  Om vinen ikke er kald nok, sett den i en kjøler med vann og isbiter i vel 30 minutter og temperaturen blir perfekt.

Rødviner
Det er mange ulike typer rødvin som krever sin temperatur men tommelfingerregelen er å ikke ha den for varm.  De lette rødvinene bør har en serveringstemperatur på 12-14ºC.  Når rødvinen får mer fylde, øker også temperaturen med par grader.  De fyldige og kraftige taninrike rødvidene anbefaler en temperatur opp til 16-18 ºC.

Tørr Sterkvin serveres  gjerne i 14-16 ºC men de søte tåler par grader høyere temperatur for å få frem aroma i vinen.  De søte vinene får best balanse når temperaturen ligger på 10-12 ºC

Flere bruker kjøleskap til å oppbevare vin.  Husk at kjøleskpet holder som oftest 4 ºC.  Det kan være forfriskende med kalde viner men kan være for kald for noen viner.

Kald vin kamuflerer smak og aroma. For varm vin framhever alkoholduft i vinene.

Lukk

Nyregistrering

Registrerer deg via e-post

Lukk

Nyregistrering

Er du allerede registrert? Logg inn her

Lukk

Logg inn

Har du glemt passordet?

Registrer deg her

Lukk

Glemt passordet?

Skriv inn din e-postadresse, så sender
vi deg gjenoppretting av nytt passord!

Lukk

Takk for din registrering

Vi har sendt en e-post. Vennligst følg instruksjonene for aktivering.