Vin til ribbe og pinnekjøtt

Det nærmer seg jul og det er tid for planlegging av hva vi skal drikke til julematen.  Her har vi forslag på vin til ribbe og pinnekjøtt.

Ribbe

Serveres gjerne med medisterkaker og pølser, m.a.o. ganske mye fett.
En rødvin med moderate tanniner vil være et godt alternativ, da den renser opp munnhulen og tilfører friskhet.
En Barbera fra Piemonte, Sangiovese-viner fra Chianti eller en klassisk Valpolicella vil passe bra her. Elegante spanske viner laget på Tempranillo-druen fungerer også veldig bra.
Dersom du går for en hvitvin vil en tørr og smaksrik tysk Riesling være et godt valg.

Pinnekjøtt

Her er det mye av alt: Salt, fett og smak, og noen ganger er kjøttet røkt og da krever det en litt mer smaksrik vin.
I hovedsak går røde viner godt til pinnekjøtt så lenge de har nok frukt og friskhet og moderat med tanniner.
Både Barbera- eller Dolcetto-viner fra Piemonte, viner fra Valpolicella, passer godt. Dersom du vil imponere litt ekstra kan du slå til med en dyr burgunder! Og de med litt sødme, som Ripasso, er ypperlige til røkt pinnekjøtt.
Hvitvin – f.eks. en tysk Riesling med litt restsødme – er et godt alternativ da den vil balansere syren i ettersmaken.

Lukk

Nyregistrering

Registrerer deg via e-post

Lukk

Nyregistrering

Er du allerede registrert? Logg inn her

Lukk

Logg inn

Har du glemt passordet?

Registrer deg her

Lukk

Glemt passordet?

Skriv inn din e-postadresse, så sender
vi deg gjenoppretting av nytt passord!

Lukk

Takk for din registrering

Vi har sendt en e-post. Vennligst følg instruksjonene for aktivering.