Vin til krabbe

Hvilken vin til krabbe?

De fleste krabber lever i havet, men det finnes også krabber som lever i ferskvann og på land.
Det finnes 4500 arter av krabber på verdensbasis og 30 arter i Norge.

Vanlige arter i Norge er blant annet taskekrabbe, som fiskes kommersielt, og den lille strandkrabben.
Når krabber skal spises, fjernes den ikke-spiselige magesekken, ofte kalt paven.
Kongekrabber, trollkrabber, og porselenskrabber kalles også for krabber, selv om de tilhører en annen infra-orden, – nemlig trollkreps.

Når krabber skal spises, fjernes den ikke-spiselige magesekken, ofte kalt paven. Resten av krabbe kjøttet i skallet er spiselig og en delikatesse. Knekk klørne, slik at det er lettere å ta ut kjøttet fra dem også. Siden krabbe er så delikat er den best naturell. Server gjerne kun med hjemmelaget aïoli, sitron og dill.

Det er og blir riesling som ruler når det gjelder krabbe-drikke, men det er ingen ting i veien med å prøve ut en tørr og god rosé, – pass bare på at den har nok syre.

Lukk

Nyregistrering

Registrerer deg via e-post

Lukk

Nyregistrering

Er du allerede registrert? Logg inn her

Lukk

Logg inn

Har du glemt passordet?

Registrer deg her

Lukk

Glemt passordet?

Skriv inn din e-postadresse, så sender
vi deg gjenoppretting av nytt passord!

Lukk

Takk for din registrering

Vi har sendt en e-post. Vennligst følg instruksjonene for aktivering.