Plaimont og vinområdene

En av fordelene Plaîmont innehar er de store vinområdene de har å hente druer fra. 

Madiran, med sin lokale tannat-drue som er kjent som kongen av druesortene ved foten av Pyreneene, lager kraftige, tanninrike rødviner som er ment for lagring. Også cabernet franc, cabernet sauvignon og pinenc kan brukes i blenden, men vinene må bestå hovedsakelig av tannat i henhold til lovgivningen.

Pacherenc du Vic-Bilh er kjent for sine rike, søte hvitviner med toner av honning, tropisk frukt og sødmefull syre, som lagrer godt. Druene som brukes er alle lokale, gros og petit manseng, arrufiac og petit corbu. Det lages også en tørr variant, som da får tilnavnet Sec.

I Saint-Mont lages det både rødt, hvitt og rosé. Det produseres mest rødvin og her brukes igjen de samme druene som i Madiran, med hovedvekt på tannat. De hvite vinene har fokus på gros manseng som må stå for 40% av blenden i tillegg til petit corbu og arrufiac. Rosévinene er veldig populære da de er flotte matviner som passer til mye av det regionen har å by på.

IGP Côtes de Gascogne produserer stort sett hvitvin, hvor colombard, ugni blanc, gros manseng og Loire-druen, sauvignon blanc, står ved roret. Vinene er stort sett tørre, syrlige og krispe, men en andel av vinene produseres også som halvtørre og søte, her spiller petit manseng en rolle sammen med gros manseng. En liten andel rødvin og rosé lages også og disse består av tannat, merlot og cabernet-druene.

Les mer om produsenten Plaimont her.

Lukk

Nyregistrering

Registrerer deg via e-post

Lukk

Nyregistrering

Er du allerede registrert? Logg inn her

Lukk

Logg inn

Har du glemt passordet?

Registrer deg her

Lukk

Glemt passordet?

Skriv inn din e-postadresse, så sender
vi deg gjenoppretting av nytt passord!

Lukk

Takk for din registrering

Vi har sendt en e-post. Vennligst følg instruksjonene for aktivering.