Reyneke

Johan Reyneke er i tillegg til vinbonde både filosof og surfer, og brenner for jorden vår og menneskene som bruker den.

På gården, med magisk utsikt ut over Stellenbosch, er det lett å forstå hvorfor gårdens opprinnelige navn var «Uitzicht», som betyr nettopp utsikt.

Johan Reyneke har studert filosofi og følger Rudolph Steiners biodynamiske måte å tenke på. Han er en forkjemper for respekt for alle livsformer. Så, når Johan overtok gården i 1998 innførte han den biodynamiske tankemåten og han inkluderte alle deler av gården. Om dette tidligere ble sett på som en gimmick eller en måte å selge mer vin på, så har det nå absolutt blitt bevist at det er like bra for smaken på vinen som for vår planet.

Ute i vinmarkene ønsker Johan Reyneke å forstyrre naturens gang minst mulig. I stedet for gjødsel så gjenbruker han ressurser fra gården til å lage egen kompost, noe som forsterker jordens fruktbarhet og stimulerer vekst- og dyreliv, stort som smått.
Han benytter ikke kunstig fremstilt gjødsel og må derfor grundig passe på at planterne holder seg friske.

Ettersom naturens sykluser hele tiden forandres sier Johan at han må innrette seg etter naturens gang og høste når det er som best, i stedet for å følge et produksjonsskjema. Det er hardt arbeide å respektere naturen, men det har sine belønninger. «Vår jord er fuktigere, mykere og mer full av liv, som igjen innebærer at våre druer blir rikere og mer fruktige. Det har sine åpenbare fordeler når druene når vineriet.»

Inne i vineriet unngår Johan og hans team å gjøre slikt som tradisjonelle vinmakere tvinges til å gjøre. Den høye syren i våre druer innebærer at de ikke behøver å tilsette vinsyre i prosessen. Naturlig gjær som allerede finnes i vinmarken og i vineriet gjør at gjæringen starter naturlig. I tillegg benytter de også eggformede betongtanker som gir vinen en friere og mer naturlig bevegelse, og kombinerer de beste egenskapene av rustfrie ståltanker og eikefat. Dette gir viner med mer frukt, intensitet og mineralitet. «Kort sagt, vi tilsetter mindre i våre viner, og vi får ut mer», sier Johan.

Her forklarer Johan Reyneke mer om sin filosofi:

Biodynamic Viticulture: https://vimeo.com/324961222

Biodynamic preparations: https://vimeo.com/324961790

Link til produktene

Arrow
Arrow
Slider
Lukk

Nyregistrering

Registrerer deg via e-post

Lukk

Nyregistrering

Er du allerede registrert? Logg inn her

Lukk

Logg inn

Har du glemt passordet?

Registrer deg her

Lukk

Glemt passordet?

Skriv inn din e-postadresse, så sender
vi deg gjenoppretting av nytt passord!

Lukk

Takk for din registrering

Vi har sendt en e-post. Vennligst følg instruksjonene for aktivering.