Kopke

Kopke ble grunnlagt i 1638 av Christiano Kopke og er det eldste portvins eksport-firmaet.

Firmaet var gjennom generasjoner ledet av Kopke-familien. De har opparbeidet seg et unikt og meget godt rykte for sine flotte portviner.

Deler av familien var dessuten dypt involvert i handelen gjennom Oporto, – ikke minst på den økonomiske siden. Kopkes hovedsete ligger i Quinta de S. Luiz hvor de har modernisert kraftig og videreutviklet vingårdene med de beste druesorter tilgjengelig.

I juni 2006 ble Kopke en del av Sogevinus Gruppen.

Her finner du produktene som er tilgjengelig i Norge

Kopke

Kopke

KOPKE innhøstning 2015

Innhøstingen startet en uke før forventet og ble den 26. august på Quinta de S. Luiz (ligger i nærheten av landsbyen Pinhão i hjertet av Douro’s avgrensede vinregionen). Den første drue som ble plukket var “Viosinho” den blir blandet inn i Douro DOC hvite.

I løpet av den første uken av september plukkes druer for lagrings dyktige hvite Portviner, samt druer fra de eldste vinstokkene som benyttes i DOC bordviner.

Den første dagen av innhøstningen er alltid litt nerve pirrende, selv om alt utstyr er testet og prøvd god tid i forveien før innhøstingen starter.

Druesorten som kom først til S. Martinho vingård var Touriga Nacional fra Quinta do Arnozelo i Øvre Douro. Modne bær, svart blekk i fargen, og i perfekt tilstand.
I midten av september måtte vi stoppe innhøstingen i 3 dager på grunn av regn. Den 19 September ble det registrert mottatt 127.000kg på en dag.

Nå som vi har hatt tid til å smake på 2015 vinene kan vi si at de hvite er aromatiske og viser godt volum og de røde er dyp i fargen med friske tanniner og ekstraordinære aromatisk kompleksitet. Men som historien har vist Portvin trenger tid til å vise alle sine kvaliteter til fulle.
Etter vinteren vil vi være i stand til å få bekreftet om våre første inntrykk er riktig – at dette blir en ekstraordinær årgang …

Lukk

Nyregistrering

Registrerer deg via e-post

Lukk

Nyregistrering

Er du allerede registrert? Logg inn her

Lukk

Logg inn

Har du glemt passordet?

Registrer deg her

Lukk

Glemt passordet?

Skriv inn din e-postadresse, så sender
vi deg gjenoppretting av nytt passord!

Lukk

Takk for din registrering

Vi har sendt en e-post. Vennligst følg instruksjonene for aktivering.