Georg Breuer

Georg Breuer

Georg Breuer er en kult-produsent med liten produksjon og en filosofi som sier at vinen lager seg selv.  Det betyr at ingen kjemikalier eller stoffer tilsettes jorden mens druene vokser,  eller til vinen mens den får modne og gjæres på fat. Vinen gjennomgår gjæring på eikefat og får i denne perioden være helt i fred uten innblanding. Prosessen blir aldri  fremskyndet eller stoppet.  Filosofien er utradisjonell og for Breuer er balanse, aroma og fylde viktigere enn mostvekt. Ekstrakt og vinens egenvekt, tetthet og kompakthet, er viktigere enn volumer.

Vingården ble stiftet i 1880 og ble eiet av Breuer-familien siden begynnelsen av 1900-tallet. Peter Breuer overlot vingården til sin sønn Georg Breuer – som vingården er oppkalt etter i dag. Hans sønner Heinrich og Bernhard Breuer utvidet vinmarkene og sikret seg monopol på vinmarken Rauenthal Nonnenberg, samt 33 hectar vinmark i de aller beste områdene i Rudesheim og Rauenthal.

Bernhard Breuer ble tidlig på 80-tallet en svært anerkjent vinmaker  internasjonalt, og det er gjennom hans visjoner og hardt arbeid at vingården ble det den er i dag. Da han døde brått i 2004 var det hans datter Theresa Breuer som fikk ta over driften av vingården. Hun var i begynnelsen av 20-årene og fikk god hjelp av sin onkel og Cellar Master Hermann Schmoranz. Hele familien trår til om nødvendig og de driver også et lite vertshus i den hyggelige lille byen Rudesheim som ligger ved bredden av Rhinen.

berg Schlossberg vineyard
Vinområdet som ligger i de bratte skråningene ved Rhinens bredd akkurat her heter Rheingau og er et av verdens mest kjente områder for dyrking av Riesling-druer! Noen steder er vinmarkene så bratte at man må bruke vinsj når druene skal høstes!

Link til produktene

Arrow
Arrow
Slider

 

Lukk

Nyregistrering

Registrerer deg via e-post

Lukk

Nyregistrering

Er du allerede registrert? Logg inn her

Lukk

Logg inn

Har du glemt passordet?

Registrer deg her

Lukk

Glemt passordet?

Skriv inn din e-postadresse, så sender
vi deg gjenoppretting av nytt passord!

Lukk

Takk for din registrering

Vi har sendt en e-post. Vennligst følg instruksjonene for aktivering.