Dopff & Irion

Dopff & Irion holder til i landsbyen Riquewihri i Alsace.  Dette er  den vakreste av landsbyene langs vinveien -La route des vins- som strekker seg gjennom Alsace.  Eguiseheim, Riquewihr, Ribeauvillé og Mittelberghei er alle som klippet ut av et Grimm-eventyr.  Med det er Riquewhir som er den mest pittoreske av dem alle, med sine gamle bindingsverkshus og brosteinsgater. I denne lille middelalderbyen var det særlig to familier som utmerket seg; Dopff og Irion. De hadde laget vin i mer enn 300 år hver for seg da de slo seg sammen i 1945.

I Alsace har man dyrket vin siden tidenes morgen.  I den pittoreske lille middelalderbyen Riquewihr var det særlig to familer som utmerket seg; Dopff og Irion. De fant derfor ut at sammen kunne man utrette store ting. Men det var først etter siste krig at det ble fart i sakene.  Da tok René Dopff over firmaet.  Han var den første som forstod dette med ’terroir’ og delte opp og døpte sine vinmarker etter dyrkningsmuligheter og jordsmonn. Vinmarkene ligger tett i tett i åssidene rundt Riquewihr, likevel er det stor forskjell på vinene fra de forskjellige vinmarkene.

Alsace i Frankrike er kjent for sitt klimatiske fordeler for å lage klokkeklare rene viner med god syre. Gewürztraminer er perfekt til gravet og røket laks. Vinens fylde og tørrhet passer godt til smaksrik, litt fet mat. Den er også ypperlig til blåskimmeloster! Riesling fra Doppf & Irion er god til fiskeretter med hvit saus og torsk.

I Alsace bruker man syv druetyper; Sylvaner, Pinot Blanc, Riesling, Pinot Gris, Muscat, Gewurztraminer og Pinot Noir.  Disse druene produserer viner som er lette å drikke, de er tørre, elegante og fruktige.
I dag er Dopff & Irion blant de ledende vinhusene i Alsace.

Link til produktene

Arrow
Arrow
Slider
Lukk

Nyregistrering

Registrerer deg via e-post

Lukk

Nyregistrering

Er du allerede registrert? Logg inn her

Lukk

Logg inn

Har du glemt passordet?

Registrer deg her

Lukk

Glemt passordet?

Skriv inn din e-postadresse, så sender
vi deg gjenoppretting av nytt passord!

Lukk

Takk for din registrering

Vi har sendt en e-post. Vennligst følg instruksjonene for aktivering.