Domaine Jean-Marc Brocard

Domaine Jean-Marc Brocard

Jean-Marc Brocard ble føst i 1946 i Chaudenay-le-Château in Côte d’Or i en familie med bønder, men følger sin fars råd om å gå på skole og bli ingeniør.
Det var først da han møtte sin fremtidige kone og hennes familie som hadde en vingård i Saint-Bris-le-Vineux at han startet sin karriere innen vin. I 1973 ble sønnen Julien født, og Jean-Marc plantet sine første vinranker i Préhy. Det er her vinhuset også bygges noen år senere, som blir Domaine Jean-Marc Brocard med beliggenhet i hjertet av Chablis.

JMB ET JB 2014

Jean-Marc Brocard har helt siden begynnelsen på sin karriere vært opptatt av en bærekraftig og sunn måte å drive vitikultur på. I 1997 var det 11 hektar som ble dyrket som økologisk og biodynamisk. Dette første steget ga ham sjansen til å lære mer om denne filosofien og måten å jobbe i vinmarken. I dag er 60 hektar sertifisert økologisk og 40 hektar sertifisert som biodynamisk. Domaine Jean-Mark Brocard har vært en av de første til å begynne med økologisk jordbruk i Chablis og Burgund.
Det var mannen ved navn Luis Petit som var læremester for Jean-Marc Borcard. Han var en winemaker med en egen filosofi om å lære av naturen og leve i pakt med den.

Julien Brocard kom inn i familiebedriften for å jobbe sammen med sin far i 1995 etter også ha blitt ingeniør. Han var ivrig etter å komme i gang med bærekraftig og biodynamisk jordbruk, og implementerer dette i området Boissonneuse i Chablis.
I dag er vinhuset Brocard blant de viktigste forkjemperne for økologisk vitikultur i Burgund.

Her er produktene fra Domaine Jean-Marc Brocard som er tilgjengelig på Vinmonopolet

Lukk

Nyregistrering

Registrerer deg via e-post

Lukk

Nyregistrering

Er du allerede registrert? Logg inn her

Lukk

Logg inn

Har du glemt passordet?

Registrer deg her

Lukk

Glemt passordet?

Skriv inn din e-postadresse, så sender
vi deg gjenoppretting av nytt passord!

Lukk

Takk for din registrering

Vi har sendt en e-post. Vennligst følg instruksjonene for aktivering.