Castello Banfi

Vin fra Toscana – Castello Banfi

Høyt oppe på en ås i selve hjertet av Toscana, ligger opphavet til noen av de mest prestisjetunge vinene Italia har å by på.  På Castello Banfi går moderne vinproduksjon og klassiske tradisjoner hånd i hånd.

Montalcino er en vakker middelalderlandsby sør for Siena i Toscana. Byen ligger på en 600 meter høy åskam med en gammel borg ruvende over landskapet. Det var i disse pittoreske omgivelsene at brødrene Mariani bestemte seg for å etablere sitt Banfi-imperium på midten av 1900-tallet.

De to brødrene John og Harry Mariani overtok det amerikanske vinimportselskapet Banfi etter sin far som utvandret fra Italia på begynnelsen av 1900-tallet. Sammen med ønologen Enzio Rivella, grublet de på hvordan de skulle få italiensk vin inn på verdensmarkedet i en tid da landets anerkjennelse som vinproduserende nasjon var på hell. De lette etter muligheter for å lage vin på et sted der de kunne kombinere italienske tradisjoner og moderne teknologi. I 1976 fant de området som skulle danne grunnlaget for et av Italias største vin-eventyr. På den 2830 hektar store eiendommen i Montalcino produserer Castello Banfi årlig 10 millioner flasker, og eksporterer vin til over 50 land.

Castello Banfi har i stor grad gjort vinproduksjon til vitenskap. De har jobbet mye med kloning av druer for å sikre optimal kvalitet på vinen. Sangiovese er trolig den mest kjente vindruen i Toscana, og Banfi satser på hele tre forskjellige kloninger for å sikre seg mot dårlige årganger. Sør i Toscana finner vi varianten Sangiovese Grosso. Det er denne druen som gir oss den mest berømte vinen fra området – Brunello di Montalcino.

Med vinmarker også i Piemonte har selskapet blitt kjent som en dedikert og nyskapende produsent. I 11 år på rad er Banfi kåret til Italias ”Premier Vineyard Estate” på vinmessen VinItaly. Selskapet er internasjonalt anerkjent for etisk og sosialt ansvar med ISO- og SA-sertifiseringer og er også verdensledende på kundetilfredshet. Både Wine Enthusiast og Wine & Spirits Magazine har tidligere kåret Banfi som ”winery of the year”. Banfi er i dag en av Italias største vinprodusenter.

Link til produktene

Arrow
Arrow
ArrowArrow
Slider

April 2017 

It is with great pleasure we inform you that Banfi has been awarded as Best Winery of the Year – Gran Vinitaly 2017 by the first edition of 5Star Wines The Book 2017 of Vinitaly 2017.

At the same competition Florus, Moscadello di Montalcino Vendemmia Tardiva 2014 was reviewd with 95 points.


CASTELLO BANFI KÅRET TIL EN AV DE BESTE HOTELLENE I TOSCANA!

“If you like Italian wine, and Brunello in particular, you will have no doubt heard of Banfi. The large estate is home to this small luxury resort that sits overlooking the vineyards, with a gourmet restaurant and wine cantina, all designed for the many oenophiles who come to bed down here after a tasting”.

telegraph.co.uk_13-02-2017

Link til artikkelen

Castello Banfi

Castello Banfi

Lukk

Nyregistrering

Registrerer deg via e-post

Lukk

Nyregistrering

Er du allerede registrert? Logg inn her

Lukk

Logg inn

Har du glemt passordet?

Registrer deg her

Lukk

Glemt passordet?

Skriv inn din e-postadresse, så sender
vi deg gjenoppretting av nytt passord!

Lukk

Takk for din registrering

Vi har sendt en e-post. Vennligst følg instruksjonene for aktivering.