Periquita

I år feirer vi denne 50 års jubilanten.  Siden Norgespremièren i 1967 har flere millioner liter Periquita fuktet norske ganer. 

For mange er Periquita selve referansen på portugisisk vin, og man kan trygt si at den er en suksesshistorie. Dette er vin nordmenn har et helt spesielt forhold til. Bare i Norge selger den fortsatt over 200 000 liter året, og siden 1967 har nordmenn drukket flere millioner liter Periquita.

Dette er et av Portugals eldste og mestselgende rødvinsmerker.
80 prosent av den årlige produksjonen går til eksport. I dag selges vinen i over 70 land.  Gjennom sin 167-årige historie står Periquita uten sidestykke i portugisisk vinhistorie. Vinene oppnår stadig høy anerkjennelse i internasjonal presse. Robert Parker sammenligner vinen med en delikat, myk og krydret burgunder. I dag er dette ansett som klassisk, men moderne portugisisk vin som passer til de fleste kjøttretter. Spesielt lam. Vinen er også nydelig til fisk, spesielt torsk og ikke minst Bacalao.

Periquita

Periquita

Første merkevare
Fonseca etablerte varemerket Periquita allerede i 1850, og i dag vet man at dette er det eldste registrerte portugisiske varemerket for bordvin. Det er usikkert nøyaktig når den første årgangen var klar, men allerede i 1850 laget Fonseca en fyldig rødvin med intens farge ved navn Periquita. Vinen ble raskt berømt for sin lagringsdyktighet fordi den tålte frakt.
Gjennom årene er vinen blitt populær både på hjemmemarkedet, i Brasil, Storbritannia, USA, Canada og Skandinavia.

Periquita var en av de første vinene som ble solgt ferdig tappet på flaske.
Dette skulle forhindre misbruk av merket, og dermed også gi selskapet bedre omdømme. Etiketten ble tegnet av en kunstner i Paris, flaskene ble produsert i England og Frankrike, og korkene kom fra Catalonia i Spania. Men det var først og fremst kvaliteten som gjorde den til en hit på hjemmemarkedet

José Maria da Fonseca er fortsatt hundre prosent familieeid, og føres i dag videre av 6. og 7. generasjon. Fonseca har totalt 34 ulike merker i porteføljen, som inkluderer bordvin og hetvin fra fem regioner i Portugal. De eier 650 hektar vinmark.

Her er link til produktene fra José Maria da Fonseca i Norge.

Lukk

Nyregistrering

Registrerer deg via e-post

Lukk

Nyregistrering

Er du allerede registrert? Logg inn her

Lukk

Logg inn

Har du glemt passordet?

Registrer deg her

Lukk

Glemt passordet?

Skriv inn din e-postadresse, så sender
vi deg gjenoppretting av nytt passord!

Lukk

Takk for din registrering

Vi har sendt en e-post. Vennligst følg instruksjonene for aktivering.