Gnarly Head Wines

USA/California

Det var streben etter et perfekt vekststed for Zinfandel-druen som førte vinprodusenten av Gnarly Head til hjertet av Lodi i California.
Lodi-området ligger 10 mil øst for San Francisco, langs Sacramento River, - i nedre del av fjellkjeden Sierra Nevada. Området har hete sommerdager og kjølige netter som gir de mest optimale forhold for modningsprosessen av druene. Jordsmonnet, i motsetning til mange andre appellasjonene, varierer innenfor AVA, men i på fleste steder er det en dyp leirejord som av og til er dekket med store kalksteiner, lik den franske regionen Chateauneuf du Pape. Gnarly Heads vinmarker er beplantet med 35-120 år gamle vinstokker som vokser fritt, og som beskjæres på en spesiell måte. Det resulterer i en slags "stokkrone" som karakteriseres av vridde kvister spredd i alle retninger. Disse kalles for "Head Trained Vines" eller "Gnarly Heads".
En Gnarly Head-vinstokk gir mindre avkastning og mindre druer enn vinstokker som beskjæres og bindes på tradisjonell måte, men gir til gjengjeld andre, bra egenskaper til druene; et meget konsentrert og intenst aromaspekter, dyp og mørk farge, stor fruktighet som karakteriserer Zinfandeldruen på sitt beste.
På vingårdene der druene til Gnarly Head dyrkes, har man stor fokus på miljøvennlig jordbruk. Det handler om en øko-vennlig filosofi; kretsløpkontroll, vanningssystem og miljøvennlig skadedyrbekjempelse.

Drikke fra denne produsenten

Lukk

Nyregistrering

Registrerer deg via e-post

Lukk

Nyregistrering

Er du allerede registrert? Logg inn her

Lukk

Logg inn

Har du glemt passordet?

Registrer deg her

Lukk

Glemt passordet?

Skriv inn din e-postadresse, så sender
vi deg gjenoppretting av nytt passord!

Lukk

Takk for din registrering

Vi har sendt en e-post. Vennligst følg instruksjonene for aktivering.