Weingut Steinmühle

Tyskland/Rheinhessen

Vingården Steinmühle har vært i familien siden tidlig på 1700-tallet og har vært administrert av Axel May siden 2009, samt vært økologisk sertifisert siden 2009.
Gården ligger i Osthofen, i det sørlige Rheinhessen, Wonnegau. Hovedsakelig i Osthofen i Liebenberg-områdene (med Gewanne "Auf dem Schnapp"), Goldberg og Klosterberg, samt i Dittelsheimer Leckerberg. Til sammen utgjør dette 20 hektar med rundt 100 000 vinstokker. Her er de klimatiske forholdene for vindyrking ekstremt gunstige, siden Rheinhessen er et av de varmeste og tørreste områdene i Tyskland. Beskyttet på lesiden av fjellene Hunsrück, Taunus, Odenwald og Nord-Pfalz, har klimaet i Wonnegau lite nedbør (500 mm nedbør/år) og er solrikt (solskinnsvarighet 1600 timer/år). Vintrene er milde.
Vi bruker ikke mineralgjødsel og ugressmidler. I stedet bruker vi hestemøkk, et artsrikt grønt dekke og steinmel. Ugress fjernes mekanisk. Dette gir vinstokkene våre det de trenger og reduserer naturlig nok utbyttet!
Manuelt arbeid er en nødvendighet i vinmarkene og en selvfølge for oss! Beskjæring, reduksjon av mengden løv, konsekvent avlingsreduksjon, druevalg og drueinndeling er tiltak for å høste det beste druematerialet og for å produsere toppviner fra et økologisk landbruk. Kvaliteten er fokuset i vår vinkjeller og ved «å gjøre ingenting» under kontroll, sikres denne.
Druene fraktes til vingården i 900 liters bøtter på tilhengeren og losses med gaffeltruck. Etter at druene er presset, gjør tyngdekraften at mosten renner naturlig, uten hjelp fra pumper, inn i den gamle hvelvede kjelleren fra 1823. I denne gjærer våre viner i rustfrie ståltanker eller på trefat (500 liter). For å skille vinstilen vår er vi avhengige av spontangjæring.
På grunn av lagringen i den kjølige hvelvede kjelleren opplever våre viner selvklarning og stabilisering på gjæren i fire måneder før de skånsomt filtreres og tappes på flaske.

Drikke fra denne produsenten

Lukk

Nyregistrering

Registrerer deg via e-post

Lukk

Nyregistrering

Er du allerede registrert? Logg inn her

Lukk

Logg inn

Har du glemt passordet?

Registrer deg her

Lukk

Glemt passordet?

Skriv inn din e-postadresse, så sender
vi deg gjenoppretting av nytt passord!

Lukk

Takk for din registrering

Vi har sendt en e-post. Vennligst følg instruksjonene for aktivering.