Bodegas Segura Viudas

Spania/Catalonia

Segura Viudas er kjent for sin høye standard og er en av de beste produsenter av cava. Segura Viudas har fått mange utmerkelser i løpet av de siste årene, blant annet er dette den eneste vingården som har vunnet Grand Vinitaly og som er utnevnt som "Winery of the Year" av Wine & Spirits Magazine.
Segura Viudas kan dateres tilbake til det 11. århundre. I begynnelsen var det et bebodd vakttårn som senere ble utvidet og oppgradert. Dette forklarer alle ulike, arkitektoniske stiler som preger vingården: vestgotisk, romersk og gotisk. På 1300-tallet mistet tårnet sin militære betydning og ble omgjort til Masía, som betyr landsted på Katalonsk. På slutten av 1800-tallet ble regionen klar over potensialet til de ulike lokale druesortene, noe som ble første skritt til å produsere musserende vin etter den tradisjonelle metoden, og Segura Viudas begynte å produsere sine første musserende viner.

Segura Viudas ble et varemerke i 1959.

Tradisjonell cava produseres på en blanding av druene Xarel-lo, Macabeo og Parellada. Macabeo gir frukt og syre, det viktigste grunnlaget, - Parellada gir fruktige og fine aromatiske viner med flott mellomhøy syre og er også ansvarlig for eleganse i cavaen. Xarel-lo bidrar med kropp, alkohol, friskhet og kraft i cavaen.
I tillegg er druene Chardonnay, Malvasia, Garnacha, Monastrell tillatt for produksjon av Cava Rosé.
Cava produseres etter "Método Tradicional" m.a.o. 2. gangs gjæring foregår i flasken. Druer presses og gjæres vinen på vanlig måte. Deretter tilsettes ny gjær og sukker hvorpå vinen tappes på flaske. Så gjærer vinen i lukket flaske i flere måneder. Gjæren spiser sukker, og kullsyre dannes i flasken. For å fjerne sedimenter som har dannet seg i flasken, stiller man tradisjonelt flaskene opp ned i pûpitres, slik at bunnfallet til slutt ligger mot toppen av flasken. Bunnfallet fjernes fra flasken ved å fryse flasketoppen, og grunnet trykket i flasken, (som kan bli opp til 6 atmosfærer), skyter isklumpen ut når flasken åpnes. Før man forsegler flasken på nytt, tilsetter man en liten skvett druesaft i flasken. Dernest korkes den, og korken holdes på plass med en metallstreng. Cava må lagres i minst 9 måneder før den kan selges.

Drikke fra denne produsenten

Lukk

Nyregistrering

Registrerer deg via e-post

Lukk

Nyregistrering

Er du allerede registrert? Logg inn her

Lukk

Logg inn

Har du glemt passordet?

Registrer deg her

Lukk

Glemt passordet?

Skriv inn din e-postadresse, så sender
vi deg gjenoppretting av nytt passord!

Lukk

Takk for din registrering

Vi har sendt en e-post. Vennligst følg instruksjonene for aktivering.