Bodegas Aragonesas

Spania/Campo de Borja

Vindistriktet Campo de Borja, oppnådde kvaliteten Denominación de Origen (DO) i 1980. Området befinner seg i Aragon, i innlandet i det nordlige Spania. Dette er et ekstremt tørt område som ligger sør for elven Ebro og nord for elven La Huecha. Området deler også grense med de sørlige delene av vinregionen Navarra. Senteret i området er byen Borja, som ble grunnlagt i år 5 f.Kr. av Keltiberere (keltiske utvandrere fra Frankrike).

Campo de Borja har hovedsakelig et kontinentalt klima, som er typisk for indre deler av de store fastland. Typisk er lite vind, moderat nedbør, lav luftfuktighet, stor daglig temperaturforskjell, varme somre og kalde vintre. Vinproduksjonen skjer på høyder rundt 350 til 700 meter over havet. Dette gir variert jordsmonn og temperatur. Dermed har man forskjellige mikroklimaer som gir varierte røde og hvite viner.

Det er varmest i de lavereliggende områdene, rundt 350 til 450 meter over havet, rundt Pozuelo de Aragon og Magallón. Jordsmonnet består av brun kalksteinsjord. Her modner druen Garnacha (Grenache) tidlig og gir strukturerte røde viner, som noen ganger har litt høyt alkoholinnhold.

Det blir litt kjøligere når man beveger seg litt lengre opp til de midtre delene, som ligger mellom 450 og 550 meter over havet. Mesteparten av vindyrkingen i Campo de Borja skjer her. Jordsmonnet består av steinavsetninger og jernrik leire fra elvene Ebro og La Huecha. Vinmarkene ligger i slake skråninger med høy soleksponering. Druene som dyrkes her gir særpregede og intense viner med mye ekstrakt.

Det kjøligste mikroklimaet finner vi høyest opp, opptil 700 meter over havet, på skråningene til Moncayo. Jordsmonnet er steinete og rik på jern og kalk. Her produseres viner med finesse, delikatesse og balanse.

Den spanske vinprodusenten Bodegas Aragonesas lager både røde og hvite viner i Campo de Borja. Bodegas Aragonesas ble grunnlagt i 1984. Tradisjonene de følger er derimot eldgamle. Kulturarven som Bodegas Aragonesas forvalter, strekker seg tilbake helt til år 1145 e.kr. og Cistercienser-munkene fra Veruela kloster, som ligger i kort avstand fra Fuendejalón og Magallón.

Bodegas Aragonesas har 3700 hektar vinmarker i Campo de Borja. Det røde, steinete jordsmonnet får fargen sin fra jernrike avsetninger etter elvene Ebro og La Huecha. Sammen med det knusktørre klimaet får man perfekte vekstforhold for druene.

I Campo de Borja, er det druen Garnacha som har de mest perfekte vekstforhold. Av denne druen lager de rødvin. Bodegas Aragonesas dyktige vinmakere har blitt mestere på Garnacha. Sammen med resten av staben lager de internasjonalt anerkjente røde og hvite viner, i øverste kvalitetssjikt.

Utover Garnacha lager de også viner av andre druer. De lager rødvin av druene Tempranillo, Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah (Shiraz) og Mazuela (Carignan, Cariñena). Til sine hvite viner bruker de druene Chardonnay, Macabeo (Viura) og Muscat.

Bodegas Aragonesas produserer et bredt spekter av røde og hvite viner som kan tilfredsstille smaken til de fleste. De lager alt fra økologiske, fruktige viner til komplekse enkeltmarksviner; fra unge ulagrede viner til lagrede crianza- og reserva-viner; fra hvit-, rød- og rosé-viner av flerdruevarianter til endruevarianter i samme kategorier.

Flaggskipene til Bodegas Aragonesas er Fagus, Coto de Hayas, Garnacha Centenaria, Galiano, Oxia, Don Ramón and Aragonia. Disse nyter et internasjonalt godt rykte og har fått mange priser og utmerkelser.

Drikke fra denne produsenten

Lukk

Nyregistrering

Registrerer deg via e-post

Lukk

Nyregistrering

Er du allerede registrert? Logg inn her

Lukk

Logg inn

Har du glemt passordet?

Registrer deg her

Lukk

Glemt passordet?

Skriv inn din e-postadresse, så sender
vi deg gjenoppretting av nytt passord!

Lukk

Takk for din registrering

Vi har sendt en e-post. Vennligst følg instruksjonene for aktivering.