Reyneke Wines

Sør-Afrika/Stellenbosch

Omlegging til biodynamisk jordbruk ble en stor suksess for det sør-afrikanske vinhuset Reyneke Wines. Mye av inspirasjonen hentet de fra filosofen Arne Næss. Mannen bak Reyneke Wines, Johan Reyneke, var nemlig svært inspirert av Arne Næss og Rudolf Steiners filosofi om naturlig jordbruk basert på hvordan mennesket, naturen og kosmos henger sammen.

Av alle tilnærminger til økologisk vinproduksjon, er den biodynamiske den mest ekstreme. Biodynamisk jordbruk tar det nemlig et hakk lenger, og vi ender opp med noe som nærmest er en religion. Her handler det ikke bare om å jobbe for full harmoni i jorden gjennom bruk av naturlig gjødsel, og fravær av kjemiske sprøytemidler. Biodynamikk innebærer også å være i balanse med universet. Alt fra såing, pløying, beskjæring og høsting styres av månens syklus og planetens bevegelser, som i oldtiden.

Reyneke gikk mot strømmen da han valgte å satse på biodynamiske viner. Nå går det hans vei, og atsingen har båret frukter.

I dag er Stellenbosch-produsenten Reyneke Wines anerkjent i flere land og har fått mye god omtale av vineksperter verden over.

I tillegg til vin, er vingården ettertraktet for kvaliteten på druene. Flere kjente vinprodusenter i Sør-Afrika kjøper i dag druer fra Reyneke.

Til tross for at skeptikerne er mange, er Reyneke hellig overbevist og er nå en av Sør-Afrikas fremste forkynnere av den biodynamiske ideologien. Han mener at vinstokkene praktisk talt er blitt resistente mot sykdommer, takket være en bærekraftig tilnærming. I tillegg hevder Johan Reyneke at kostnadene har blitt lavere og vinen bedre.

Eller som han sier selv: - Det er ikke snakk om å ofre kvalitet for å fremme biodynamiske prinsipper. Vi får kvalitet på grunn av dem.

Drikke fra denne produsenten

Lukk

Nyregistrering

Registrerer deg via e-post

Lukk

Nyregistrering

Er du allerede registrert? Logg inn her

Lukk

Logg inn

Har du glemt passordet?

Registrer deg her

Lukk

Glemt passordet?

Skriv inn din e-postadresse, så sender
vi deg gjenoppretting av nytt passord!

Lukk

Takk for din registrering

Vi har sendt en e-post. Vennligst følg instruksjonene for aktivering.