Mionetto

Italia/Veneto

Mionetto ble grunnlagt i 1887 av Francesco Mionetto i den lille landsbyen Valdobbiadene, og har et etablert rykte for kvalitet, tradisjon og innovasjon. I hjertet av Prosecco-regionen produserer Mionetto eksepsjonelle viner med konsekvent nasjonal og internasjonal anerkjennelse.
I 1982 introduserte Mionetto-familien autoklavfermentering ved å bytte til Charmat-metoden, noe som muliggjør bedre bevaring av smaker og aromaer. Druene blir mykt presset og så starter den temperaturkontrollerte første gjæringen som gir grunnvinen til den musserende vinen. Ved hjelp av Charmat-metoden foregår den andre gjæringen i autoklaver (en lukket beholder under høyt trykk og kontrollert temperatur). Denne metoden bidrar til å opprettholde druens friskhet og aroma.
Vinmakerens jobb er ikke bare å produsere musserende vin av høy kvalitet, men også opprettholde forholdet til de lokale bønder som leverer druene. Mionetto har forhold til vingårdseiere som går generasjoner tilbake.
Klimaet er generelt temperert: området er beskyttet av Alpene i nord og oppvarmet av vindene fra Adriaterhavet i øst. Dette reduserer temperaturen om sommeren og produserer nedbør som favoriserer rikelig vekst av vinstokker. På sensommeren er området preget av store temperaturvariasjoner mellom dag og natt, noe som muliggjør vekst av aromatiske stoffer i druene etter hvert som de modnes.

Drikke fra denne produsenten

Lukk

Nyregistrering

Registrerer deg via e-post

Lukk

Nyregistrering

Er du allerede registrert? Logg inn her

Lukk

Logg inn

Har du glemt passordet?

Registrer deg her

Lukk

Glemt passordet?

Skriv inn din e-postadresse, så sender
vi deg gjenoppretting av nytt passord!

Lukk

Takk for din registrering

Vi har sendt en e-post. Vennligst følg instruksjonene for aktivering.