Castello Banfi

Italia/Toscana

Høyt oppe på en ås i selve hjertet av Toscana, ligger opphavet til noen av de mest prestisjetunge vinene Italia har å by på. På Castello Banfi går moderne vinproduksjon og klassiske tradisjoner hånd i hånd.
Montalcino er en vakker middelalderlandsby sør for Siena i Toscana. Byen ligger på en 600 meter høy åskam med en gammel borg ruvende over landskapet. Det var i disse pittoreske omgivelsene at brødrene Mariani bestemte seg for å etablere Banfi i 1978.

De to brødrene John og Harry Mariani overtok det amerikanske vinimportselskapet Banfi etter sin far som utvandret fra Italia på begynnelsen av 1900-tallet. Sammen med ønologen Enzio Rivella, grublet de på hvordan de skulle få italiensk vin inn på verdensmarkedet i en tid da landets anerkjennelse som vinproduserende nasjon var på hell. De lette etter muligheter for å lage vin på et sted der de kunne kombinere italienske tradisjoner og moderne teknologi. I 1976 fant de området som skulle danne grunnlaget for et av Italias største vin-eventyr. På den 2830 hektar store eiendommen i Montalcino produserer Castello Banfi årlig 10 millioner flasker, og eksporterer vin til over 50 land.

Med vinmarker også i Piemonte har selskapet blitt kjent som en dedikert og nyskapende produsent. I 11 år på rad er Banfi kåret til Italias ”Premier Vineyard Estate” på vinmessen VinItaly. Selskapet er internasjonalt anerkjent for etisk og sosialt ansvar med ISO- og SA-sertifiseringer og er også verdensledende på kundetilfredshet. Både Wine Enthusiast og Wine & Spirits Magazine har tidligere kåret Banfi som ”winery of the year”. Banfi er i dag en av Italias største vinprodusenter.

Castello Banfi har i stor grad gjort vinproduksjon til vitenskap. De har jobbet mye med kloning av druer for å sikre optimal kvalitet på vinen. Sangiovese er trolig den mest kjente vindruen i Toscana, og Banfi satser på hele tre forskjellige kloninger for å sikre seg mot dårlige årganger. Sør i Toscana finner vi varianten Sangiovese Grosso. Det er denne druen som gir oss den mest berømte vinen fra området - Brunello di Montalcino.

Drikke fra denne produsenten

Lukk

Nyregistrering

Registrerer deg via e-post

Lukk

Nyregistrering

Er du allerede registrert? Logg inn her

Lukk

Logg inn

Har du glemt passordet?

Registrer deg her

Lukk

Glemt passordet?

Skriv inn din e-postadresse, så sender
vi deg gjenoppretting av nytt passord!

Lukk

Takk for din registrering

Vi har sendt en e-post. Vennligst følg instruksjonene for aktivering.