Oliviero Toscani SRL

Italia/Toscana

Den verdensberømte fotografen Oliviero Toscani, født i Milano i 1942, kjøpte et lite toskansk hus på slutten av 60-tallet. I de påfølgende år kjøpte han stadig opp land i området rundt eiendommen, hvor han opprettet sitt eget toskanske paradis. Eiendommen er pr. i dag på 160 ha og ligger vakkert til med utsikt over Det tyrrenske hav. Her drives oppdrett av Quarter-hester og Cinta Senese-griser (skinkene spekes i Parma) og homing duer. Eiendommen har dessuten 4000 oliventrær som produserer en ypperlig Extra Virigin olivenolje. Siden 2001, etter forslag fra den legendariske vinmakeren Angelo Gaja, har eiendommen produsert topp Syrah-vin.
Som med alt annet Oliviero har gjort i sitt liv, er hans vingård en blanding av perfeksjon og kontrovers - Monteromboli er en amfiteaterliknende vingård med utsikt over den toskanske kysten, preget av den rike, jernholdige jorden som gir god vekst.
I 2014 flyttet Olivieros sønn Rocco tilbake til gården han ble født på, etter å ha fulgt i sin fars fotspor både som fotograf og som daglig leder, for å fullt ut engasjere seg i vingården og jobber nå med teamet sitt for å utvikle Syrah-druens potensiale som bare dette jordsmonnet kan gi.

Drikke fra denne produsenten

Ingen drikke tilgjengelig.

Lukk

Nyregistrering

Registrerer deg via e-post

Lukk

Nyregistrering

Er du allerede registrert? Logg inn her

Lukk

Logg inn

Har du glemt passordet?

Registrer deg her

Lukk

Glemt passordet?

Skriv inn din e-postadresse, så sender
vi deg gjenoppretting av nytt passord!

Lukk

Takk for din registrering

Vi har sendt en e-post. Vennligst følg instruksjonene for aktivering.