Champagne Armand de Brignac

Frankrike/Champagne

Cattier - et av Champagnes eldste hus.

Champagne Cattier er et av de mindre husene i Champagne og er kjent for sin høye kvalitet. Med aner tilbake til 1763 er det også et av de eldste champagnehusene i distriktet.

Cattier befinner seg i en vakre Premier Cru – byen Chigny-les-Roses i den nordlige delen av Montagne de Reims. Her lagres Armand de Brignac i en av de dypeste kjellerne Champagne på ca 30 meter ned i bakken. I kontrast til mange andre hus i Champagne, som i dag er blitt en del av store konserner, er Cattier fortsatt et lite frittstående, familie-eid champagnehus. Huset drives i dag av Jean-Jacques Cattier.

Kuriosa om Armand de Brignac:

... Jean-Jacques Cattiers mor leste en roman på 1950-tallet, der helten het de Brignac. Hun syns navnet var vakkert og burde anvendes till en champagne. Jean-Jacques var enig, men mente at den også trengte et fornavn. Valget falt på Armand.

... Armand de Brignac har fått kallenavnet Ace of Spades, altså; spar ess, etter emblemet på flasken. Det var når en av verdens tyngste hip-hop artister, Jay-Z, viste flasken i sin video Show me what you got, at kallenavnet ble brukt første gang.
... i internasjonal presse har Armand de Brignac blitt kalt for "verdenes mest luksuriøse champagne".

... flaskens etikett av tinn lages og festes for hånd. Arbeidet gjøres av en smed, og resultatet er at ingen flasker er like, men alle blir helt unike.

Drikke fra denne produsenten

Ingen drikke tilgjengelig.

Lukk

Nyregistrering

Registrerer deg via e-post

Lukk

Nyregistrering

Er du allerede registrert? Logg inn her

Lukk

Logg inn

Har du glemt passordet?

Registrer deg her

Lukk

Glemt passordet?

Skriv inn din e-postadresse, så sender
vi deg gjenoppretting av nytt passord!

Lukk

Takk for din registrering

Vi har sendt en e-post. Vennligst følg instruksjonene for aktivering.