Dopff & Irion

Frankrike/Alsace

Dopff & Irion holder til i landsbyen Riquewihr – som er den vakreste av landsbyene langs vinveien - La route des vins - som strekker seg gjennom Alsace. Eguiseheim, Riquewihr, Ribeauvillé og Mittelberghei er alle som klippet ut av et Grimm-eventyr, men Riquewhir er den mest pittoreske av dem alle, med sine gamle bindingsverkshus og brosteinsgater. Siden 1574 hadde familien Dopff produsert vin i denne lille middelalderbyen. Etter 2. verdenskrig røk de to Dopff-brødrene uklare, med det resultat at René forlot huset og startet et nytt vinhus sammen med Madam Irion. Irion var dessuten et meget kjent navn i den alsasiske vinverden. Dermed oppsto Dopff & Irion, som hver for seg hadde laget vin i mer enn 300 år innen de slo seg sammen i 1945.
René Dopff brøt med de gamle vinmakerteknikkene og valgte å fokusere på terroir og ikke druetyper.
Han delte opp vinmarkene ved Château de Riquewihr i fire, og døpte de om med typisk franske navn: Les Murailles, Les Sorcières, Les Maquisards og Les Amandiers.
Vinene som ble laget etter oppdelingen av vinmarkene uttrykte hvert spesielle terroir, og siden da har hver vinmark vært dedikert til én enkelt druetype.
I dag er Dopff & Irion blant de ledende vinhusene i Alsace.

Drikke fra denne produsenten

Lukk

Nyregistrering

Registrerer deg via e-post

Lukk

Nyregistrering

Er du allerede registrert? Logg inn her

Lukk

Logg inn

Har du glemt passordet?

Registrer deg her

Lukk

Glemt passordet?

Skriv inn din e-postadresse, så sender
vi deg gjenoppretting av nytt passord!

Lukk

Takk for din registrering

Vi har sendt en e-post. Vennligst følg instruksjonene for aktivering.