Cono Sur

Chile/Bío-Bío Valley

Navnet Cono Sur refererer til beliggenheten på den sørlige halvkule: Sør-Amerikas konus (cone), hvor Chile befinner seg helt mot vest.
Dette er et ungt og innovativt vinhus, noe deres motto gjenspeiler seg i: No familiy trees, no dusty bottles, just quality wine.
I 1998 begynte Cono Sur sitt prosjekt for å snu jordbruket i retning av det økologiske. Fra tradisjonelt jordbruk med sprøytemidler og kunstgjødsel har de gått over til miljøvennlige metoder, og bruker nå fugler, planter og insekter for å holde sykdommer og ugress i sjakk.
Cono Surs hovedkontor ligger 150 km sør for Santiago, i hjertet av den velkjente Colchagua Valley.

Cono Sur leter hele tiden etter de vinmarkene som best kan utrykke aroma og smak fra de forskjellige druetypene. De utforsker nye muligheter hele tiden og er blitt den største produsenten av Pinot Noir i Sør-Amerika.

I 1998 begynte Cono Sur sitt prosjekt for å snu jordbruket sitt i retning av det økologiske. Fra tradisjonelt jordbruk med sprøytemidler og kunstgjødsel har Cono Sur gått over til miljøvennlige metoder og bruker nå fugler, planter og insekter for å holde sykdommer og ugress borte fra vinmarkene. I 2000 startet Cono Sur med å produsere økologiske viner, og de har per i dag flere økologiske viner på markedet. Metodene de bruker for å dyrke best mulig druer gjenspeiles deres filosofi om enkelhet, renhet og økologi.

Chile har perfekte forhold for dyrking av vindruer. Her er det Middelhavsklima med regn om vinteren og lange, tørre perioder både om våren og sommeren. Det er stor temperaturforskjell mellom dag og natt, ofte opp i 20˚C. Plantene utsettes for mye sol, men temperaturen blir sjelden over 30˚C.

Cono Sur eier 1000 hektar vinmark fordelt på 40 forskjellige eiendommer i dalene Limarí, Aconcagua, Casablanca, San Antonio, Maipo, Cachapoal, Colchagua, Curicó, Maule og Bío – Bío.
50% av druene dyrkes på egen jord, 30% får de av Concha y Toro, og 20% av druene kjøper de av vinbønder de har hatt kontrakter med over lang tid. På denne måten sikres jevn, god kvalitet.

Drikke fra denne produsenten

Lukk

Nyregistrering

Registrerer deg via e-post

Lukk

Nyregistrering

Er du allerede registrert? Logg inn her

Lukk

Logg inn

Har du glemt passordet?

Registrer deg her

Lukk

Glemt passordet?

Skriv inn din e-postadresse, så sender
vi deg gjenoppretting av nytt passord!

Lukk

Takk for din registrering

Vi har sendt en e-post. Vennligst følg instruksjonene for aktivering.