Alpamanta

Argentina/Mendoza

VÅR HISTORIE - I 2005 gikk tre nære venner, Andrej Razumovsky fra Østerrike og hans fetter André Hoffmann fra Sveits, sammen med Jeremie Delecourt fra Frankrike, for å etablere en boutique-vingård i Mendoza, Argentina.

HVA BETYR DET? - I den lokale urfolkskulturen betyr Alpamanta "Kjærlighet til jorden". Å jobbe og sameksistere i harmoni med naturen og miljøet har alltid vært et sentralt aspekt ved innfødt kultur. Det er derfor å elske jorden er vårt motto og det er vår måte å ta vare på vår terroir.

MENDOZA har ideelle forhold for produksjon av økologiske viner, siden det er en ørken som nyter nesten 330 dager med sol og med en gjennomsnittlig årlig nedbør på 220 mm.

Vi bruker dryppvanning for å vanne plantene våre og på denne måten bidrar vi til å bevare vannet og redusere unødvendig avfall.
Klimaet vårt er preget av varme somre, men om natten kan temperaturen synke betraktelig. Dette resulterer i en termisk amplitude som når rundt 20°C.

TERRENGET (EL TERRUÑO) - Vingården vår er nøye utvalgt og ligger 950 meter over havet. Jordsmonnet vårt er en kombinasjon av sand, leire, kalk og kalkholdige lag på undergrunnen.

All vår landbrukspraksis er fokusert på å respektere jorda og dens biologiske mangfold, og bidra til å balansere økosystemet.

ØKOLOGISK LANDBRUK Vi opprettholder en sunn og balansert vingård og unngår spredning av sykdommer ved å unngå kjemiske eller syntetiske produkter som ugressmidler eller soppdrepende midler.

Våre vingårder og våre viner er internasjonalt sertifisert av Argencert, som er en del av Ecocert.

BIODYNAMISK LANDBRUK - På jakt etter en langsiktig helse for både gården vår og miljøet bruker vi forskjellige bruksområder av Rudolf Steiner, for å sikre at plantene våre blir sterke og i stand til å motstå klimatiske utfordringer.

Vår naturlige kompost, dannet av dyrenes avføring, er et annet nøkkelaspekt for å styrke fruktbarheten til jorden vår. Dyrelivet og gårdsdyrene våre, som sauer, høns, gjess og kyr, utgjør en viktig komponent for å kontrollere ugresset og sykdommene på eiendommen vår. Og den astronomiske kalenderen til Maria Thun lar oss velge det optimale øyeblikket for å utføre viktige oppgaver som beskjæring, høsting og tapping av vinene våre med respekt for månens syklus.

Helt fra starten er vi biodynamisk sertifisert fra Demeter, for våre vingårder.

Drikke fra denne produsenten

Lukk

Nyregistrering

Registrerer deg via e-post

Lukk

Nyregistrering

Er du allerede registrert? Logg inn her

Lukk

Logg inn

Har du glemt passordet?

Registrer deg her

Lukk

Glemt passordet?

Skriv inn din e-postadresse, så sender
vi deg gjenoppretting av nytt passord!

Lukk

Takk for din registrering

Vi har sendt en e-post. Vennligst følg instruksjonene for aktivering.