Alpamanta

Argentina/Mendoza

I 2005 gikk tre nære venner, Andrej Razumovsky fra Østerrike og hans fetter André Hoffmann fra Sveits, sammen med Jeremie Delecourt fra Frankrike, for å etablere en boutique-vingård i Mendoza, Argentina.

Alpamanta betyr "Kjærlighet til jorden". Alpamanta sine vinmarker og viner er internasjonalt sertifisert av Argencert, som er en del av Ecocert. I tillegg er de sertifisert av Demeter.

MENDOZA har ideelle forhold for produksjon av økologiske viner. Temperaturen mellom de kalde nettene og de varme dagene varierer opp mot 20°C. Vingården ligger 950 meter over havet. Det er et tørt ørkenaktig jordsmonn med nesten 330 dager sol og den årlig nedbøren ligger i snitt på 220 mm. Alpamanta bruker dryppvanning for å vanne plantene sine for å redusere unødvendig sløsing av de dyrbare vannressursene. Jordsmonnet har en kombinasjon av sand, leire, kalk og et kalkholdige lag.

Alpamanta handler om biodynamisk landbruk etter prinsippene til Rudolf Steiner. De holder sauer, høns, gjess og kyr, som utgjør en viktig komponent for å kontrollere ugresset og sykdommene på eiendommen. Disse lager også en egen naturlige kompost for fertilisering av marken.

Fremfor å bekjempe sykdommer med kjemiske eller syntetiske produkter, som ugressmidler eller soppdrepende midler, satser Alpamanta på å respektere jordas biologiske mangfold og balansere økosystemet.

Drikke fra denne produsenten

Lukk

Nyregistrering

Registrerer deg via e-post

Lukk

Nyregistrering

Er du allerede registrert? Logg inn her

Lukk

Logg inn

Har du glemt passordet?

Registrer deg her

Lukk

Glemt passordet?

Skriv inn din e-postadresse, så sender
vi deg gjenoppretting av nytt passord!

Lukk

Takk for din registrering

Vi har sendt en e-post. Vennligst følg instruksjonene for aktivering.