Terroar Premier Cru er en Champagne som uttrykker Champagnes spesielle og særegnet jordsmonn. Det er en blend av viner fra 1.Cru vinmarker fra landsbyene Rilly-la-Montagne, Chigny-les-Roses, Jouy-les-Reims, Sermiers, Champillon, Cuis, Cumières og Hautvillers. For Guillaume Roffiaen, Chief Winemaker ved Champagne Nicolas Feuillatte, er kunsten å finjustere dosagen for hver Champagne en prioritet, da for å forbedre de naturlige aromaene. Valget av reservevin er av største viktighet – dette er basert på hvilken 1.cru landsby vinen kommer fra, årgangen, druesorten, produksjonsmetoden og aldringsteknikken, slik at hver Champagne utvikler sin egen unike stil.
Artikelnummer | 11914501 |
---|---|
Volum | 75 cl |
Type | Champagne |
Produsent | Champagne Nicolas Feuillatte → |
Importør | EAE |
Pris | 609,94 kr |
Druetyper | Chardonnay 33% , Pinot Meunier 33% , Pinot Noir 33% |
Karakteristikk: Klar lys sitrongul farge, vedvarende små bobler, duft av akasiehonning, pære, hvit frukt og sitrus. Høy men balansert syre, god mineralitet og lang frisk ettersmak.
Lagring: 3 år på bunfall i kjelleren til Nicolas Feuillatte
Allergener: Svovel
Alkohol: 12 %
Sukker: 5,7 g/l
Syre: 4,39 g/l
Holdbarhet: Konsumklar men kan lagres i noen år
Serveringstemperatur: 7-8°C til aperitiff, 10-12°C til mat
Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger. Nærmere informasjon finner du her