Abruzzo

Italia

Som de fleste andre italienske regionene kan også Abruzzo skryte av en lang tradisjon innen vinproduksjon. Vinene herfra var svært berømte allerede i romertiden, og de ønologiske tradisjonene er fortsatt godt representert i dagens produksjon.
Det er særlig to viner som har gjort regionen kjent: Trebbiano d’Abruzzo og Montepulciano d’Abruzzo. Den førstnevnte er produsert på Bombino Bianco-druen, – en drue som her heter Trebbiano d’Abruzzo. Mens den sistnevnte er produsert på Montepulciano-druen som får et perfekt uttrykk her.
Blant de hvite druene som dyrkes i regionen er det først og fremst Passerina, Pecorino, Biancame og Cococciola.
Røde druer finnes også her, men de er det minimalt av.
De mest kjente er Sangiovese, Aglianico og Canaiolo Nero.

Områden i Abruzzo

Cornas

Produkter fra Abruzzo

Lukk

Nyregistrering

Registrerer deg via e-post

Lukk

Nyregistrering

Er du allerede registrert? Logg inn her

Lukk

Logg inn

Har du glemt passordet?

Registrer deg her

Lukk

Glemt passordet?

Skriv inn din e-postadresse, så sender
vi deg gjenoppretting av nytt passord!

Lukk

Takk for din registrering

Vi har sendt en e-post. Vennligst følg instruksjonene for aktivering.