Theresa Breuer – en kult-person i vinverdenen.

Theresa Breuer – en kult-person i vinverdenen.

Theresa Breuer er fjerde generasjonen vinmaker og bærer arven til familiens vinhus, Weingut Georg Breuer med stolthet og dedikasjon.

Vi møtte Theresa for å lære mer om familiens vingård, hennes mål, forhåpninger og ikke minst høre hennes tanker om det nyeste tilskuddet i porteføljen; Breuer Pinot Noir Rosé by Theresa Breuer BiB.

Eiendommen, som har vært i Breuer-familien siden begynnelsen av 1900-tallet, har blitt formet av generasjoner av lidenskapelige vinmakere. Theresa var bare tyve år gammel da faren plutselig døde. Med trygg og god støtte fra familiemedlemmer grep hun muligheten til å lede driften av vingården. I dag, står Theresa som en inspirerende figur i vinverdenen . Hennes dedikerte arbeid og talent, har gjort henne til en «kult-produsent» og en respektert og anerkjent vinmaker.

Når Theresa blir spurt om å beskrive hva som skiller vingården hennes fra andre, forteller hun «For oss handler det om å være tro mot oss selv. Følge vår egen smak og skape viner som virkelig representerer hvem vi er og hva vi står for. Vi er privilegerte fordi det er stort mangfold i vinmarkene våre. Først og fremst med tanke på jordsmonnet, men også temperaturforskjeller og soleksponering gir oss mye å spille på. Vi lager ærlige viner» fortsetter hun. «De representerer hvem vi er og beskriver vår karakter.»

I 2016 ble Theresa Breuer hedret med tittelen “Winemaker of the year” av det tyske, anerkjente vinmagasinet Falstaff. Sammen med sitt team, har hun løftet Weingut Georg Breuer til nye høyder ved å fokusere på familiens unike vinmarker.

Theresa Breuer har vært opptatt av å opprettholde vinhusets tradisjoner og kvalitet, samtidig som hun har introdusert nye ideer for å videreføre deres arv inn i fremtiden.

«Jeg elsker familiens bakgrunn og jeg elsker tradisjon» forteller Theresa. «Samtidig er jeg er også klar over at ting endrer seg. Vår strategi om å være ekte og ærlig har vært viktig for meg. Gjennom historien, har vi gått gjennom mange ulike perioder hvor virksomheten har måtte tilpasse seg. Å få være en del av denne tradisjonen, samtidig som vi må finne vår plass for fremtiden, er det jeg liker med tradisjoner.» Forteller Theresa.

Siden 2011 har Breuer sine vinmarker vært organisk drevet. De bruker ingen kjemikaler, eller tilsetningsstoffer i sin produksjon. «Hvis vi ikke tar vare på vinmarkene våre, naturen og omgivelsene rundt dem, vil vi ikke ha noen fremtid.» forteller Theresa

Videre forteller Theresa; «Vår ambisjon er å stadig forbedre vinproduksjonsprosessen år for år. Det er en prosess som aldri blir ferdig, men som stadig må optimaliseres. Dette arbeidet synes jeg er givende og inspirerende»

Riesling er bærebjelken og den viktigste druen i porteføljen av Breuer sine viner. Ut over det, dyrker de pinot noir, pinot gris, pinot blanc og de nærmest utryddede lokale drueartene orléans og heunisch.

Den lyserosa roséen til Theresa, er laget på pinot noir, kalt spätburgunder på tysk, og har kun 11% alkohol. Vinen er ren og frisk med en aroma av unge røde bær som markjordbær og bringebær.

Vi ba Theresa selv beskrive stilen og karakteren på vinen: «Vi prøver å holde ting enkelt. Vi ønsker ikke å lage viner som er overveldende rike. Vårt mål er å skape viner som er fantastiske å kombinere med mat, som ikke er kjedelige, men heller ikke for dominerende.»

«Det handler om den gode følelsen du får når du nyter en svært god vin. Etter å ha tatt et glass, vil du ønske deg ett til. Det er den følelsen vi ønsker å oppnå med våre viner.»
Det er mange som mener at Theresa Breuer lager en av de aller beste roséviner på markedet, noe vi er helt enige i.

Dette er vinene fra Georg Breuer som er tilgjengelig påVinmonopoloet

Lukk

Nyregistrering

Registrerer deg via e-post

Lukk

Nyregistrering

Er du allerede registrert? Logg inn her

Lukk

Logg inn

Har du glemt passordet?

Registrer deg her

Lukk

Glemt passordet?

Skriv inn din e-postadresse, så sender
vi deg gjenoppretting av nytt passord!

Lukk

Takk for din registrering

Vi har sendt en e-post. Vennligst følg instruksjonene for aktivering.