45 minuter
5 personer
Grillet Kveitekotelett med grillet sopp i sherry
(levert av Ole Martin Alfsen ved Gastronomisk Institutt)
Når man skal grille hele fiskestykker bør ikke fisken være for tykk. 3-5kgs kveite er perfekt.
Ved å trekke fisken i saltlake før steking/baking oppnår man en jevn saltsmak i hele fiskestykket. Saltet gjør også fisken fastere.
Kveitestykkene legges i saltlake i 20 minutter og tørkes på kjøkkenpapir. Gni stykkene inn med olje, salt, pepper og hakkede urter (gjerne hvitløk). Kveita er klar for grilling etter 3-5 minutter. Grillen må ikke ha for sterk varme, da det tar litt tid å grille stykker med fisk.
Soppen renses og legges på grillen med høy varme til de er gyldne og gjennomstekt, ca 4 minutter avhengig av størrelse. snu dem jevnlig så de ikke blir grillet for mye. Når soppen er ferdig haes den i en bolle med urter og smør. Rist til smøret smelter, ha i sherry og smak til med salt og pepper. Rør rundt og server.
Kveite:
1200 g 4 kveitestykker a 300 g
1/2 liter saltlake bestående av 1/2 l vann og 50 g salt
pepper
olivenolje
friske urter
Grillet sopp i sherry:
200 gr stor sopp (champignon, aroma eller portobello)
2 ss smør
1 hvitløksfedd – finhakket
litt timian
finhakket persille
4 cl tørr sherry (La Ina)
salt + pepper