40 minuter
6 personer
Grillet hel piggvar med potet og chorizosalat
(levert av Ole Martin Alfsen ved Gastronomisk Institutt)
Piggvar: En 2 – 3 kgs piggvar er perfekt. Det er viktig å vaske og rense godt før grilling. Det kan lønne seg å kjære et snitt nedover ryggraden på fisken, er den er på det tykkeste, for å unngå at den blir tørr eller rå i midten. Du kan også fjerne hodet hvis du ønsker det, men det er ganske flott å beholde det på!
1 piggvar
salt og pepper
havsalt
olje
sitron
Grilles på middels varme, så den ikke blir svidd, ca 10-12 miutter på hver side. Løft såvidt på kjøttet nær hodet, hvis kjøttet slipper benet er fisken ferdig. Hviles litt før den trancheres. Ha på havsalt, olje og sitron rett før servering.
Potetsalat:
Potetene vaskes og tørkes godt. Kokes eller grilles til de er møre. Chorizo/bacon grilles og deles opp. Ha i en bolle sammen med de ferdige potetene, og tilsett øvrige ingredienser. Server snarest!
Potetsalat:
600 gr. små poteter 8mandel/nypotet)
1/2 dl olivenolje
100 gr (chorizo eller bacon)
10 gr hvitløk
40 gr kapers
2 sjalottløk
2 ss sitronsaft
2 ss finhakket esdragon
1/2 ts salt
1 ts nykvernet sort pepper