Vin og vilt

Vin og vilt

Høsten er her, og vilt sesongen er i anmarsj. Her får du en liten guide til hvordan du kan matche vin og vilt.

Vilt er så mangt

I Norge får vi tak i mange typer viltkjøtt, alt fra fasan og rype til reinsdyr, hjort og elg. Hver har sin utpregede smak. Det er viktig å tilpasse vinen til typen vilt.
Fasan, som er lys og lett, er nydelig med de lettere vintypene (for eksempel en moden Burgunder), mens reinsdyr og hjort trenger en litt kraftigere variant (for eksempel Barolo fra Piemonte). Rype, som er smaksrik og mager, tåler en tørrere vin med mye smak (Syrah-basert vin eller en moden Bordeaux). Elg, som er det kjøttet som har minst vilt-preg, kan serveres med viner som egner seg til oksekjøtt, som for eksempel rene Cabernet Sauvignon-viner fra Chile, USA eller Frankrike.

Viltkjøtt er som regel mørt og magert og trenger derfor ikke tanninrike viner for å rense bort fettpreg, men er mer avhengig av en riktig smaksharmoni. Vilt passer best med modne, utviklede viner som har en bløt og rund karakter.

Portugisiske druer har ofte samme duft som vilt og bør drikkes mens de er unge og saftige. Syrah-druen egner seg godt til vilt med sin saftige struktur og animalske aromaer.  Viner fra Burgund og Piemonte bør være modne, da de som unge er for røffe.

De forskjellige Vilt typer

Viltkjøtt har fellesnevnere

Smaksbilde – vin og vilt

Egnede druer / vin-typer til vilt

Her kan du søke etter våre produkter

Vil du lære mer om vin til vilt, kan du melde deg på her til Vin og Vilt 14. september.

Lukk

Nyregistrering

Registrerer deg via e-post

Lukk

Nyregistrering

Er du allerede registrert? Logg inn her

Lukk

Logg inn

Har du glemt passordet?

Registrer deg her

Lukk

Glemt passordet?

Skriv inn din e-postadresse, så sender
vi deg gjenoppretting av nytt passord!

Lukk

Takk for din registrering

Vi har sendt en e-post. Vennligst følg instruksjonene for aktivering.