Barone Montalto dyrker Nero d'Avola-druen med stor suksess i den vestlige Belice-dalens grusholdige jord. Vingårdene ligger på ca. 350-500 m.o.h., hvor påvirkningen av høye dagtemperaturer og kjølige netter gir både modenhet og friskhet i druene. For å booste druenes naturlige konsentrasjon har en andel av drueklassene fått tørke inn på vinstokkene, - den såkalte "appassimento-metoden". Dermed konsentreres sukker og aromastoffer i druene, og dette tilfører vinen en signaturkarakter som minner om en god Valpolicella Ripasso.
Artikelnummer | 106806 |
---|---|
Årgang | 4 |
Volum | 300 cl |
Type | Rødvin |
Produsent | Barone Montalto → |
Importør | EAE |
Pris | 424,93 kr |
Druetyper | 100% Nero d'Avola |
Karaketeristikk: Duft og smak domineres av modne, krydrete skogsbær (blåbær og sorte kirsebær). Stor tetthet og fylde med en snert av sødme og tørket frukt.
Lagring: Lagret 4 måneder på 2. og 3. års brukte, franske barriques. Her får vinen en naturlig mikrooksidering som gir den en rund og myk struktur.
Alkohol: 13.5 %
Sukker: 12 g/l
Syre: 5,2 g/l
Holdbarhet: Konsumklar nå.
Serveringstemperatur: Best ved 16-18° C.
Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger. Nærmere informasjon finner du her