PDO Rapsani-området ligger i åsene rundt Mount Olympus i det nordlige Hellas. Området har ca. 90 hektar vinmark. Druene vokser i 250-500 meter over havet, og vinstokkene blir opptil 30 år gamle. Rapsani er muligens det beste eksempelet på revitalisering av en PDO-vinmark i Hellas. Rapsani-vingården var på 80-tallet eiet av Landbruksbanken i Hellas, da vingården var konfiskert av banken grunnet alt for stor gjeld. Tsantali kjøpte så vingården av banken da kooperativet i Rapsani, som hadde kunnskap om produksjon av vin, ikke hadde kompetanse på hvordan selge vinen. Tsantali har imidlertid i ettertid gitt mye tilbake til druedyrkerne i området i form av kompetanse og støtte.
Artikelnummer | 3271201 |
---|---|
Årgang | 2016 |
Volum | 75 cl |
Type | Rødvin |
Produsent | Tsantali → |
Importør | EAE |
Pris | 249,94 kr |
Druetyper | Xinomavro 33,3% , Krassato 33,3 % , Stavroto 33,3 % |
Karakteristikk: Rubinrød farge. Aroma av saftige bjørnebær og plummer med hint av krydder, lær og lakris. Rund og rik i munnen. Velbalansert med behagelig syre og bløte tanniner. Middels lengde.
Lagring: Vinen krever lagring i 2 år, hvorav 18 måneder på fat og minst 6 måneder på flasken.
Alkohol: 13 %
Sukker: 1,9 g/l
Syre: 5,36 g/l
Holdbarhet: Konsumklar men kan lagres i 2 år.
Serveringstemperatur: 16-18 grader
Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger. Nærmere informasjon finner du her