Oliviero Toscani

Den verdensberømte fotografen Oliviero Toscani, født i Milano i 1942, kjøpte et lite toskansk hus på slutten av 60-tallet. I de påfølgende år kjøpte han stadig opp land i området rundt eiendommen, hvor han opprettet sitt eget toskanske paradis. Eiendommen er pr. i dag på 160 ha og ligger vakkert til med utsikt over Det tyrrenske hav. Her drives oppdrett av Quarter-hester og Cinta Senese-griser (skinkene spekes i Parma) og homing duer.

I tillegg til vinproduksjon har eiendommen til Oliviero Toscani  4000 oliventrær som produserer en ypperlig Extra Virigin olivenolje. Siden 2001, etter forslag fra den legendariske vinmakeren Angelo Gaja, har eiendommen produsert topp Syrah-vin.

Oliviero Toscani
Arrow
Arrow
Slider

Som med alt annet Oliviero har gjort i sitt liv, er hans vingård en blanding av perfeksjon og kontrovers – Monteromboli er en amfiteaterliknende vingård med utsikt over den toskanske kysten, preget av den rike, jernholdige jorden som gir god vekst. I 2014 flyttet Olivieros sønn Rocco tilbake til gården han ble født på, etter å ha fulgt i sin fars fotspor både som fotograf og som daglig leder, for å fullt ut engasjere seg i vingården og jobber nå med teamet sitt for å utvikle Syrah-druens potensiale som bare dette jordsmonnet kan gi.

Vinen fra Oliviero Toscani ble presentert til det norske markedet september 2018.  Her kan du lese mer om produktene som er tilgjengelig på Vinmonopolet.

Lukk

Nyregistrering

Registrerer deg via e-post

Lukk

Nyregistrering

Er du allerede registrert? Logg inn her

Lukk

Logg inn

Har du glemt passordet?

Registrer deg her

Lukk

Glemt passordet?

Skriv inn din e-postadresse, så sender
vi deg gjenoppretting av nytt passord!

Lukk

Takk for din registrering

Vi har sendt en e-post. Vennligst følg instruksjonene for aktivering.