Cono Sur

Viña Cono Sur ble grunnlagt i 1993 med tanke på å utforske eksport-markedet for innovative og nyskapende viner fra Chile.

Navnet Cono Sur referer til beliggenheten på den sørlige halvkule ”Cone of South America”, hvor Chile befinner seg helt mot vest.

Hovedkontoret til Cono Sur finner vi 150 km sør for Santiago i hjertet av den anerkjente dalen Colchagua Valley. Cono Sur er et ungt og innovativt vinhus og deres motto gjenspeiler dette;

No familiy trees, no dusty bottles, just quality wine

Cono Sur søker hele tiden etter de vinmarkene som best kan utrykke aroma og smak fra de forskjellige druetypene.  De utforsker nye muligheter hele tiden og er blitt den største produsenten av Pinot Noir i Sør-Amerika.

I 1998 begynte Cono Sur sitt prosjekt for å snu jordbruket sitt i retning av det økologiske. Fra tradisjonelt jordbruk med sprøytemidler og kunstgjødsel har Cono Sur gått over til mer miljøvennlige metoder, og bruker nå innsekter og planter for å kontrollere sykdommer og ugress i vinmarkene. I 2000 startet Cono Sur med å produsere økologiske viner, og de har per i dag flere økologiske viner på markedet.  Metodene de bruker for å dyrke best mulig druer gjenspeiler deres filosofi om enkelhet, renhet og økologi.

Chile har perfekte forhold for dyrking av vindruer! De har Middelhavsklima med regn om vinteren, men lange tørre sesonger både om våren og sommeren. Det er stor temperaturforskjell mellom dag og natt, ofte opp i 20˚C. I tillegg får plantene mye sol, men temperaturen blir sjelden over 30˚C.

Cono Sur eier 1000 hektar vinmark fordelt på 40 forskjellige eiendommer i dalene Limarí, Aconcagua, Casablanca, San Antonio, Maipo, Cachapoal, Colchagua, Curicó, Maule og Bío – Bío.

50% av druene dyrkes på egen jord, 30% får de av Concha y Toro, og 20% av druene kjøper de av vinbønder de har kontrakt med over lang tid. På denne måten sikres jevn, god kvalitet.

Link til produktene

Messens vin – Oslo Vinfestival

Under årets Oslo Vinfestival på Aker Brygge den første helgen i februar var det kåring av messens beste vin også i år. 20 importører sendte inn sitt bidrag, som i år skulle være beste vin under 250 kroner. 3 viner skulle velges ut til en finale på Aker Brygge, og der skulle publikum smake disse tre finalistene blindt.

Oslo Vinfestival har etter hvert blitt arrangert i mange år, og messen har bare vokst og vokst. I år var det over 300 besøkende på Smakstorget på fredagen og mer enn 1000 besøkende på lørdagen. Rekordmange besøkende var dette. En veldig hyggelig forbrukermesse og et begeistret publikum sørget for god stemning begge dagene. I tillegg arrangeres det vintog med både galleribesøk og konserter underveis – selvfølgelig med litt god vin til!

Vår Cono Sur 20 Barrels Pinot Noir ble kåret til Messens Vin! Hurra! Se mer informasjon om vinen her

Arrow
Arrow
Slider
 
Lukk

Nyregistrering

Registrerer deg via e-post

Lukk

Nyregistrering

Er du allerede registrert? Logg inn her

Lukk

Logg inn

Har du glemt passordet?

Registrer deg her

Lukk

Glemt passordet?

Skriv inn din e-postadresse, så sender
vi deg gjenoppretting av nytt passord!

Lukk

Takk for din registrering

Vi har sendt en e-post. Vennligst følg instruksjonene for aktivering.