Winemakers Dinner

Velkommen til Winemakers dinner med produsenten Georg Breuer på Bølgen & Moi Briskeby torsdag 16. november.

Winemakers dinner.
Georg Breuer ligger i vindistriktet Rhaingau i Tyskland. Georg Breuer er en kult-produsent med liten produksjon og en filosofi som sier at vinen lager seg selv. Det betyr at ingen kjemikalier eller stoffer tilsettes jorden mens druene vokser, eller til vinen mens den får modne og gjæres på fat. Vinen gjennomgår gjæring på eikefat og får i denne perioden være helt i fred uten innblanding. Prosessen blir aldri fremskyndet eller stoppet. Filosofien er utradisjonell og for Breuer er balanse, aroma og fylde viktigere enn mostvekt. Ekstrakt og vinens egenvekt, tetthet og kompakthet, er viktigere enn volumer.

Vinområdet som ligger i de bratte skråningene ved Rhinens bredd akkurat her heter Rheingau og er et av verdens mest kjente områder for dyrking av Riesling-druer! Noen steder er vinmarkene så bratte at man må bruke vinsj når druene skal høstes!

Det er Theresa Breuer som har drevet vinhuset de siste 12 årene. 

Dette er vinene Theresa presenterer under middagen på Bølgen & Moi Briskeby.

Riesling brut etikett

2016 sauvage20162015Rudesheim etikett2011Roseneck etikettBS20002014Spatburgunder etikett2010nonnenberg etikett2016 Gris etikett

Her kan du lese mer om produsenten og vinene fra Georg Breuer som er tilgjengelig i Norge.

Berg Schlossberg 2013

Den norske samtidskunstneren Synøve Dyrkorn ble valgt av den tyske vinprodusenten Weingut Georg Breuer til å utforme etiketten på deres toppvin Berg Schlossberg. Det er første gang en norsk kunstner har fått pryde etiketten til den anerkjente vingårdens toppvin med sitt verk. Kunstverket som preger 2013-årgangen av Berg Schlossberg ble lansert i mai 2015.   Les mer om lanseringen her.

Georg_Breuer_Berg_Schlossberg_2015_2

 

Lukk

Nyregistrering

Registrerer deg via e-post

Lukk

Nyregistrering

Er du allerede registrert? Logg inn her

Lukk

Logg inn

Har du glemt passordet?

Registrer deg her

Lukk

Glemt passordet?

Skriv inn din e-postadresse, så sender
vi deg gjenoppretting av nytt passord!

Lukk

Takk for din registrering

Vi har sendt en e-post. Vennligst følg instruksjonene for aktivering.