Periquita Reserva har blitt Fair’n Green

Periquita Reserva har blitt FAIR’N GREEN!
Den anerkjente vinprodusenten, Jose Maria da Fonseca, er det første selskapet i Portugal som får bærekraftsattesten etter en grundig analyse- og konsulentperiode. Selskapet utvider og bygger dermed på tidligere aktiviteter innen miljø- og kvalitetsstyring.

FAIR’N GREEN startet som et prosjekt blant tyske vinprodusenter i 2013, men har i mellomtiden sertifisert nesten 100 selskaper i syv land.

«Bærekraft har vært en del av DNA-et til José Maria da Fonseca i mange tiår. Som et syvende generasjons-selskap, ser vi bærekraft som den eneste måten for de neste generasjonene til familien å ha et levedyktig selskap som administreres ansvarlig innen miljø, samfunn og økonomi», forklarer Antonio Soares Franco, administrerende direktør i den familieeide virksomheten.

«Basert på vår filosofi som selskap var det logisk for oss å utvide mot en helhetlig bærekraft-sertifisering som hjelper oss med å forbedre oss systematisk, over tid. Vi ser virkelig frem til å utveksle ideer med andre medlemmer av FAIR’N GREEN-nettverket», legger Antonio til.
Selskapet Jose Maria da Fonseca har tidligere vært aktivt involvert i flere nevneverdige aktiviteter innen bærekraft, for eksempel som å jobbe med et integrert beskyttelsessystem i vingården, resirkulering av avløpsvann, miljøledelse, energi- og vannforbruksreduserende programmer, opplæring av ansatte og flere sosiale prosjekter i samfunnet. Det var også det første vinselskapet i Portugal som mottok miljøsertifiseringen ISO 14001.

Jose Maria da Fonseca har mange forskjellige merker, og det første merket som skal inkluderes i FAIR’N GREEN-sertifiseringen er et av flaggskipproduktene til selskapet – Periquita reserva. Med til sammen rundt 1 million liter årlig produksjon, selges denne vinen i Portugal til detaljhandel, restauranter, vinbarer, men blir også eksportert til flere land, deriblant Norge.

Pressemelding

Original PM Sustainabilty Certification JMF Fair’n Green 2022

 

Lukk

Nyregistrering

Registrerer deg via e-post

Lukk

Nyregistrering

Er du allerede registrert? Logg inn her

Lukk

Logg inn

Har du glemt passordet?

Registrer deg her

Lukk

Glemt passordet?

Skriv inn din e-postadresse, så sender
vi deg gjenoppretting av nytt passord!

Lukk

Takk for din registrering

Vi har sendt en e-post. Vennligst følg instruksjonene for aktivering.