Musserende vin på nasjonaldagen

Musserende vin på nasjonaldagen

For mange er Champagne eller musserende vin så godt som synonymt med den store feiringen av landet vårt på 17. mai. I anledning den store grunnlovsdagen er det lite som egner seg bedre enn de aller edleste dråper det kan bys på.

Først: En rask og obligatorisk historieleksjon. Året er 1814 og stedet er Eidsvoll. Den 16. mai er riksforsamlingen samlet og Norges grunnlov vedtas. Dagen derpå, 17. mai, undertegnes den historiske loven. I dag er det som kjent både høytidsdag og flaggdag, det er rett og slett en enorm folkefest landet over. Gjennom byene går skoleklasser, russ, foreldre, idrettsforeninger og stort sett alle som ønsker i tog med musikk og bannere, til øredøvende jubel fra resten av befolkningen. Tradisjonen tro holdes det en rekke taler på denne spesielle dagen, mye mulig inspirert av folk som Henrik Wergeland og Bjørnstjerne Bjørnson.

Drikketips for Champagne og musserende vin på nasjonaldagen.

En slik gledens dag fortjener drikkevarer av ypperste kvalitet. Det er ikke vanskelig å se for seg at representantene på Eidsvoll skålte med Champagnedråper i glasset etter utarbeidelsen og ferdigstillingen av grunnloven.

Gode tips til Champagne finner du her!
Gode tips til musserende finner du her!

Blant de viktigste faktorene for smaksfremming er glass og temperatur.

Det anbefales en lagringstemperatur på 11 grader, og den skal serveres på mellom 4 og 10 grader. Dette vil si at Champagnen/den musserende vinen helst skal kjøles ned. Her kan man bruke en kjøler eller en bøtte med is, hvor vinen skal ligge i cirka 20-30 minutter. Bøtten skal bestå av halvparten kaldt vann og halvparten isbiter.

Lukk

Nyregistrering

Registrerer deg via e-post

Lukk

Nyregistrering

Er du allerede registrert? Logg inn her

Lukk

Logg inn

Har du glemt passordet?

Registrer deg her

Lukk

Glemt passordet?

Skriv inn din e-postadresse, så sender
vi deg gjenoppretting av nytt passord!

Lukk

Takk for din registrering

Vi har sendt en e-post. Vennligst følg instruksjonene for aktivering.