Gullmedalje til Royal Tokaji

Gullmedalje til Royal Tokaji

International Wine Challenge har tildelt 4 medaljer til Royal Tokaji  hvor Gold Label 6 Puttonyor Aszú 2016 fikk gullmedalje i IWC  Champion Sweet Wine 2020.

Dette er produktene som har fått medalje i 2020:

• Royal Tokaji Gold Label 6 Puttonyos Aszú 2016 – Gold Medal, 96 Points
• Royal Tokaji Blue Label 5 Puttonyos Aszú 2016 – Gold Medal, 95 Points
• Royal Tokaji Late Harvest 2018 – Silver Medal, 93 Points
• Royal Tokaji Dry Furmint/The Oddity 2018 – Bronze Medal, 85 Points

Royal Tokaji IWC results Engelstad

ROYAL TOKAJI – HISTORIEN
Royal Tokaji ble etablert i 1990 da en gruppe på 60 vingårdseiere gikk sammen med investorer fra utlandet ledet av Hugh Johnson, den kjente britiske forfatter og vinhistoriker.

Fra begynnelsen har målet til Royal Tokaji vært å gjenopplive og bringe tilbake til internasjonal anerkjennelse av viner fra en av historiens mest kjente vinregioner.

Av deres 07 hektar vingårder ligger 57 hektar i fire First Growth (Mézes Mály, Szt.Tamás, Nyulászó og Betsek) og har blitt ansett for å være blant de største i regionen siden begynnelsen av det 18. århundre.

Med  1300-talls kjellere gir det perfekte miljøet for lagring av vin. Den potensielle lagringstiden til noen av deres viner kan måles i århundrer i stedet for bare tiår.

Selv om de er inspirert av den utrolige historien til dette unike området, er de forpliktet til å søke en kontinuerlig forbedring. I 2010 ble Royal Tokaji ferdige med en ny vinkjeller som ga deres vinmakere tilgang til det aller beste utstyret.

Dette er produktene som er tilgjengelig i Norge.

ROYAL TOKAJI – ASZÚ – HVORDAN LAGES DEN?

Drueklasene høstes for hånd til basisvinen. Basisvinen gjæres i rustfrie ståltanker ved 18-20° C i ca. 3 dager. I mellomtiden høstes Aszú-druene, drue for drue for hånd. 1 kg Aszú-druer kan kreve opptil 5 kg sunne druer å produsere. Aszú-druene masereres med basisvinen i ca. 36 timer. Forholdet mellom basisvin og Aszú-druer dikterer nivået av søthet. Blandingen, nå ‘Tokaji Aszú’ presses og siles av i gamle fat og gjæres i 3-6 måneder. Aszú-viner gjennomgår aldring i våre kjellere i 3 år. I løpet av denne tiden harmonerer og utvikler vinene kompleksiteten. De endelige blandingene lages og sertifiseres uavhengig som Tokaji Aszú. Vinene tappes på flasker og hviler i noen måneder før de frigis for salg rundt om i verden.

 

Lukk

Nyregistrering

Registrerer deg via e-post

Lukk

Nyregistrering

Er du allerede registrert? Logg inn her

Lukk

Logg inn

Har du glemt passordet?

Registrer deg her

Lukk

Glemt passordet?

Skriv inn din e-postadresse, så sender
vi deg gjenoppretting av nytt passord!

Lukk

Takk for din registrering

Vi har sendt en e-post. Vennligst følg instruksjonene for aktivering.